Close
[image imageurl="http://www.mediafris.nl/wp-content/themes/mustang/css/images-light/logo_footer.png"]
  • Alle content © 2005 - 2011

Brava nl klassiek

Met de doorgifte van brava nl klassiek per 1 juli 2009 is Nederland een nieuwe cultuurzender rijker. Opera, klassieke muziek en ballet is vanaf nu toegankelijk voor een breed Nederlands televisiepubliek van muziekliefhebbers. Nergens ter wereld bestaat een televisiezender met 24 uur per dag zendtijd voor klassieke muziek uit eigen land.

Het zenderprofiel van brava nl klassiek is helder en overzichtelijk. In een horizontale programmering biedt de zender mooie, pakkende en ontroerende programma’s vanaf de Nederlandse én Internationale podia. De Berliner Philharmoniker, het Royal Opera House en het Lucerne Festival, pianist Lang Lang, operadiva Anna Netrebko en superdirigent Valery Gergiev (om er slechts een aantal te noemen) zijn dus nu al bij brava nl klassiek te zien.

Maar nog belangrijker is ons doel om binnen enkele jaren 50% van de programmering uit ons zo boeiende Nederlandse muziekleven te laten komen. Naast de Nederlandse producties worden ook de opera’s en documentaires met Nederlandse ondertiteling uitgezonden. Aanvullend op de programma’s van externe producenten gaat de eigen ploeg van brava nl klassiek regelmatig het land in voor concertregistraties of om gepassioneerde musici, het publiek, programmeurs, componisten en journalisten te interviewen (onder andere voor de programma’s MINI-PORTRET en PASSIE). De programmering van brava nl klassiek bestaat uit opera, ballet, concerten en documentaires. De zender besteedt ook veel aandacht aan nieuw Nederlands talent, regionale orkesten en culturele evenementen.